woensdag 29 september 2010

Are young designers getting less creative?

http://gamasutra.com/blogs/AndrewCalhoun/20100927/6075/Are_young_designers_getting_less_creative.php


Interresting find by Molly thought I'd share the read.

2 opmerkingen:

  1. het is waar, na mate de technologie , entertenmaint en filmbussisnes verandert. willen we allemaal nieuwe dingen, die exploderen of mensen in stukken gehakt worden, waardoor we te gefixeerd door deze aspecten. Het moet allemaal vet of te gek worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben ik het niet helemaal mee eens.

    De game industrie is in z'n geheel flink aan het groeien de laatste paar jaren en er komen steeds meer game studios en toffe games uit, zowel grote "blockbusters" maar ook kleine indie games die net zo tof zijn en soms ook erg populair kunnen worden.
    Het punt is dat de massa vooral oog heeft voor deze grote "blockbusters" en daarom de groei binnen dit type games (of andere media) meer opvalt. Wanneer er 10 extra grote titels per jaar uitkomen dan valt dat op, terwijl wanneer er 10 extra indie games uitkomen per jaar, niemand daar naar omkijkt.

    Echter, er zijn genoeg bewijzen te vinden dat de designers van vandaag de dag niet persee meer gefixeerd zijn op "vet" en "te gek". Ik vind de Nintendo Wii een goed voorbeeld hiervoor. Waar Sony en Microsoft zich vooral richtte op deze "vette" en "te gekke" games, is Nintendo totaal de andere kant op gegaan en meer voor een kindvriendelijke doelgroep gekozen, het gezin. En in tegenstelling tot veel verwachtingen, verkoopt de Wii als een dolle. Vooral op de Wii krijgen de kleine (creatieve) indie games meer aandacht, maar ook op de Xbox360 zie ik een immers groeiende markt van kleinere maar erg creatieve games. Kijk alleen al naar Xbox Live Arcade, dat staat bom vol met erg creatieve games, waar eigenlijk niemand het over heeft, terwijl ze toch erg tof zijn.

    En nu de recente hype, Minecraft. Het spel is niks meer dan een 8bit blokkendoos zonder echt een doel. De game is ver van "te gek" en de graphics zijn bewust erg lelijk. Toch is het spel uniek en razend populair aan het worden!

    Ik denk dat wij ons geen zorgen hoeven te maken dat de industrie minder creatief aan het worden is, vooral niet omdat we er zelf onderdeel van zijn nu. Laten wij met z'n alle bewijzen dat jonge designers ook innovatief en creatief kunnen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen